Medicinsk vetenskap 15 p!

I fredags så firade vi tentan lite då kåren hade pubkväll på skolan, det var en kul kväll med beerpong och gamla goa låtar :-)!! Men fick inte njuta länge av känslan av att "vara klar" för vi har nu påbörjat nästa kurs, det är Medicinsk vetenskap. Kursen innehåller förutom Anatomi och fysiologi 12 hp även Mikrobiologi och immunologi 1,5 hp samt Farmakologi 1,5 hp.En hel del att lära med andra ord. Verkar såå intressant men också en riktig utmaning. Avslutas med två stora tentor...
 
Tänkte börja redan nu från start att verkligen vara strukturerar i mitt pluggande. Vara med på alla föreläsningar, anteckna på åhörarkopiorna, skriva "instuderingsfrågor" att öva på, skriva glosor på terminiologi och anatomi osv..Såklart läsa litterturen också! 
 
En trevlig sida jag brukade använda mycket i högstadiet är glosboken.se. En tumme upp för den, bra pedagogisk sida där man kan skriva in exempelvis latinska termer osv. Håller på med det just nu! Lättare att hänga med på föreläsningar när man kan och förstår "grunderna" på det medicinska språket. 
 
 
 


Kommentarer
» Jenny

Precis så gjorde jag också med glosboken alltså! Jätte smidigt och man lär sig dem snabbt då :) Lycka till! Vi hade precis som ni alla de kurserna i ett och det är tungt men kul :)


Kom ihåg


Trackback